top of page
  • Foto van schrijverJolien de Boer

Maak teamontwikkeling niet afhankelijk van een persoon

Het komt veel voor: teamontwikkeling afhankelijk maken van een persoon. Het team laat zich helpen bij hun ontwikkeling door een coach of trainer. Die persoon zorgt dat het op de agenda komt. Dat er tijd aan wordt besteed. Dat er voortgang is... Tot die persoon dat om welke reden dan ook níet meer doet. En dan?


Teamontwikkeling: geholpen worden of afhankelijk?

Er is natuurlijk helemaal niets mis met je door iemand laten helpen. Mogelijk zet je mooie stappen als team. Maar wat gebeurt er met de teamontwikkeling wanneer de persoon in kwestie dat niet meer doet? Als vakantie, ziekte of een ander klus of baan in de weg komt te staan? Dan kun je je afvragen: word je geholpen of ben je afhankelijk?


Dat is kwetsbaar.


Je ontwikkelt als team sneller en stabieler als je niet hoeft te zorgen dat de juiste persoon er is, maar dat de juiste dingen altijd aan bod komen. Wie er ook aanwezig is.

Zo kun je teamontwikkeling versnellen
Zo kun je teamontwikkeling versnellen

Datagedreven het goede gesprek voeren


Stel je voor dat je kunt automatiseren dat de belangrijkste ontwikkelonderwerpen op tafel komen? Dat daar altijd het goede gesprek over wordt gevoerd? Dat op elk moment zichtbaar is of een team groeit op die onderwerpen?


Dat kan wanneer je teamontwikkeling laat ondersteunen door software. Bij ons heet het DURVT Team Performance Software. Nieuwsgierig? Plan een demo-afspraak in.

Comments


Ook high performing teams bouwen en behouden?

Ontvang regelmatig tips die je direct kunt toepassen.

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page