top of page
  • Foto van schrijverMarjan Houweling

Meer werkplezier zónder ontslag te nemen

Werk kan nu eenmaal niet altijd leuk zijn. We hebben het allemaal wel eens gedacht, gezegd of te horen gekregen. Het is misschien wel de grootste fabel van het werkende leven. Vandaag breken we een lans voor de rotklussen, de baaldagen en de algemene tegenzin. Ze geven namelijk héél veel informatie. Als je er iets mee doet, dan zit je op de snelweg naar meer werkplezier.


Van ooit werkplezier naar nooit werkplezier

Vooropgesteld: voor wie een bloedhekel heeft aan boeken, is het een uitstekend idee om niet in een bibliotheek te gaan werken. Op iedere andere plek ontstaat gegarandeerd meer werkplezier. (Ja, behalve misschien een boekhandel inderdaad.)


We hebben het hier over werk waar je mensen ooit bewust voor hebben gekozen en wat geleidelijk zijn glans heeft verloren. Steeds drukker. Iedere jaar iets minder leuk. Steeds meer deadlines. Sleur. Wat iemand eigenlijk het fijnst vindt aan z'n werk, dat doet hij het minst. De gezelligste collega gaat nu ook nog weg. Kortom: die leuke baan waar iemand ooit de champagne voor heeft opengetrokken, begint steeds meer als een afvoerputje te voelen.


Maar ja… Werk kan nu eenmaal niet altijd leuk zijn. Geen zin? Dan maak je maar zin. Het is geen hobby.


Werkplezier als optie

Het lijkt misschien alsof we daarmee iets goeds of nobels doen als we dat zeggen tegen onszelf, elkaar of onze medewerkers. Onszelf vermannen. Niet zeuren en klagen. Het schip op koers houden. Maar wat we eigenlijk doen, is heel waardevolle signalen negeren. Doorgaan tot alle seinen op rood staan en er nog één uitweg is: uitval door ziekte, vertrek of ontslag. 


Werkplezier is essentieel

Mogelijk hebben we elkaar juist het omgekeerde te vertellen. Werk kan en mag leuk zijn. Echt. Wat is ervoor nodig om het werk (weer) leuk te maken? Mogelijk ontstaan er direct allerlei ideeën. Denk je dat er maar één medewerker is met zo’n lijstje? Natuurlijk niet. Iedereen heeft zo’n lijstje. Stel je voor dat teamleden dat met elkaar zouden gaan bespreken en in kleine stappen aan oplossingen zou gaan werken? Mogelijk ontstaat er dan meer dan alleen meer werkplezier...


Geen idee waar te beginnen of behoefte aan een stok achter de deur? Daarvoor is STARLING software die teams helpt om in 15 minuten per week samen gedrag te veranderen.

Comentarios


Ook sterke teams bouwen?

Ontvang regelmatig tips die je direct kunt toepassen.

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page