Een succesvolle organisatie in een handomdraai

 • Zelfstandige teams waar de verantwoordelijkheid en het eigenaarschap vanaf spat
 • Die vanuit verbinding samen met elkaar resultaten neerzetten die er écht toe doen
 • Die doorlopend groeien, ontwikkelen en vooruitgaan
 • Waar mensen graag komen en blijven werken
teams zelf aan het stuur

Teams direct zelf aan het stuur

Teams kunnen direct starten en zorgen zelf voor resultaten door hun verantwoordelijkheid en eigenaarschap te vergroten. Jij kunt je aandacht geven aan strategische zaken. 

gericht faciliteren als leider

Zicht op samenwerking

Een unieke KPI op Samenwerking: altijd zicht op wat er precies speelt in je organisatie en waar de teams in ontwikkelen. Zodat je gericht kunt faciliteren bij de organisatie ontwikkeling.

altijd beweging en borging

Altijd beweging & borging

Teams zorgen zelf voor doorlopende, meetbare groei door onafgebroken concrete verbeteringen te bedenken en uit te voeren. Met DURVT als energieke stimulans en stok achter de deur in de waan van de dag.

team performance software

Team performance software

Maak het ongrijpbare grijpbaar. Meet en volg de ontwikkeling van teams op de harde en zachte kant van samenwerking met unieke team performance software. Voor iedereen direct toegang tot de uitslagen. 

online trainingen

Online mini-trainingen

Simpele onboarding met routekaart en compacte video's die geselecteerde teamleden in een uurtje op hun eigen tijd kunnen bekijken. Zodat ze hun teams eenvoudig kunnen meenemen zonder teamcoach ervaring!  

online community

DURVT+

Toegang tot de online DURVT+ omgeving met experts en gelijkgestemden om vragen te stellen, tips te krijgen en vooruitgang te vieren. Zo staan je mensen nooit alleen en blijven ze geactiveerd. 

Ontwikkeld door experts in team performance en samenwerking

Starling+ Company is ontwikkeld door DURVT en speciaal bedoeld voor leiders, managers, HR professionals en teamleden die zelf een succesvolle organisatie willen bouwen zonder technische kennis of ervaring met teamcoaching. Een organisatie waar het vanzelfsprekend is om samen te werken aan wat er dan ook maar belangrijk voor je is: meer impact, omzet, innovatie, klanten en/of resultaat door sterke teams waar mensen graag in willen komen en blijven werken
DURVT ontwikkelde de eerste versie van de team performance software om zelf te gebruiken bij het begeleiden van teams. Waarom? Omdat er simpelweg geen software bestond die teams in staat stelt om hun ontwikkeling zelf te meten. Vervolgens zijn de online mini-trainingen en Community toegevoegd om ook zelf de samenwerking te kunnen verbeteren. Een team kan met één tip op het juiste moment weer verder vooruit. Al onze kennis en kunde is verweven in deze combinatie van software en online ondersteuning! Vandaag de dag meten 1.000+ teamleden zelf hun team performance en plukken daar dagelijks de vruchten van.

review

Ik zie in één keer hoe mijn team ervoor staat. Ik zorg alleen dat de actuele uitslagen steeds weer in beeld komen. Mijn team bepaalt zelf welke actie er nodig is. Heerlijk dat die beweging niet alleen van mij afhankelijk is! Zo kan ik mezelf steeds meer overbodig maken.

Erik Nooij - Baan personeelsdiensten

STARLING+ Company -  De voordelen

Laat je teams het allerbeste uit zichzelf halen 

Een succesvolle organisatie bestaat uit succesvolle teams. Maar elk team is anders en heeft iets anders nodig om op een gezonde manier resultaten te blijven halen. In het ene team zit het met het vertrouwen wel goed, maar nemen ze geen besluiten. In het andere team weten ze precies welk doel er bereikt moet worden, maar is er geen respect. En ga zo maar door.
Er is maar één groep die weet wat er speelt, wat er nodig is en die de oplossing in handen hebben: teams zelf. Sterker nog: hoe méér jij of anderen dat van ze overnemen, hoe minder zelfstandig ze worden. Om nog maar te zwijgen over de hoeveelheid tijd, geld en energie erin gaat zitten, terwijl lang niet alle teams op hulp zitten te wachten.Jouw rol is om mogelijk te maken dat teams zelf doorlopend op tafel leggen wat er speelt en daar ook zelf iets mee doen.

STARLING+ Company stelt je teams in staat om dat zelf eenvoudig te doen. Het leert teams op een kant-en-klare manier hoe ze hun ontwikkeling en voortgang kunnen meten en bespreken en om te bewegen en versnellen in de gewenste richting.

Altijd zicht op samenwerking

Enig idee waar jij het meeste verschil kunt maken? De meeste organisaties onderschrijven het belang van meten en cijfers om te kunnen sturen: van financiële cijfers, KPI’s, verzuim, klant- en medewerkerstevredenheid tot het aantal klachten.


Toch zijn er nauwelijks organisaties die actuele cijfers hebben over hun team performance en samenwerking, laat staan een KPI op Samenwerking. En dat terwijl samenwerking juist het meest beïnvloedbare risico is. Dé voorspeller van resultaat. Hoe succesvoller je teams, hoe succesvoller je organisatie.

Moet je je voorstellen dat je op een onbekende snelweg rijdt zonder dashboard en navigatie. Het is maar een gok of je veilig op koers blijft met de juiste snelheid en met voldoende brandstof om de bestemming te halen.  

Met STARLING+ Company heb jij een unieke KPI op Samenwerking in handen en zie je exact wat er in je teams speelt en wat ze daaraan doen. Je bepaalt in een oogopslag waar jouw hulp het meest op je plaats is en welke organisatie-brede patronen jij kunt helpen doorbreken.

Vanaf nu altijd beweging en borging in teams

Een kompas hebben is één. Altijd goed om te weten waar je staat. Maar je kompas heeft pas waarde wanneer je ook gaat lopen. Richting een doel dat ertoe doet uiteraard. Daar kom je niet met één of twee middagen per jaar op de hei. Hoe waardevol die ook soms zijn. Daar kom je doordat teams wekelijks, in de praktijk, kleine stappen zetten in de gewenste richting. 


STARLING+ Company is de stok achter de deur waarmee teams wekelijks inzichten opdoen en deze inzichten omzetten in de actie vooruit.

STARLING+ Company - De onderdelen

Team Performance Software als basis

  Alle teams in jouw organisatie krijgen toegang tot de unieke STARLING team performance software in een eigen online teamomgeving. Zo kan ieder team zelf eenvoudig metingen uitzetten die de samenwerking zichtbaar en tastbaar maken. Ook (juist!) in de waan van de dag. 
  Je kunt pas verbeteren als je weet waar je staat. Daarom begint elk team met een Teamscan. Teamleden vullen eenmalig individueel in 20 minuten een online vragenlijst in.

Een greep uit de verschillende uitslagen:

 • De Radar laat het team op hoofdlijnen zien welke krachten en behoeften er in het team. In een handomdraai inzicht in de twaalf factoren die bewezen het meeste invloed hebben op een goede samenwerking en daarmee op goede resultaten. Van onder meer besluitvorming en veiligheid & vertrouwen tot conflicthantering en verantwoordelijkheid: per factor wordt duidelijk hoe het team zichzelf ziet.
  • Via de Hoogste & Laagste weet het team in detail om welke krachten en behoeften het precies gaat. Waar zijn ze als team sterk in en kunnen ze meer van doen? Wat is minder ontwikkeld en  kunnen ze samen verbeteren?
  • De antwoorden op de Open Vragen geven beeld en geluid bij wat er in het team speelt. Hier kunnen de teamleden hun mening kwijt in hun eigen woorden.

  Zo hebben  je teams in één oogopslag de krachten en behoeften van het team in beeld. Dat maakt het heel gemakkelijk voor ze om te bepalen wat ze willen ontwikkelen en in welke volgorde. Jouw teams gaan zelf meten en prioriteren.

Zelf metingen uitzetten

Maak teams aan met een eigen coördinator die het team kan beheren en de metingen kan uitzetten.

Zelf uitslagen bespreken

Teamleden vullen de meting op hun eigen tijd individueel in. Het team kan deze uitslagen zelf ophalen en bespreken met elkaar. Zonder jou.

Op afstand volgen

Het enige wat jij op afstand monitort is dat teams de samenwerking meten en bespreken. En dat ze actie nemen om morgen weer een stukje beter te worden samen.  

Online mini-trainingen

We gooien je mensen natuurlijk niet voor de leeuwen... Integendeel! We helpen ze op een praktische manier van de kant. Zonder dat het veel uitleg of extra tijd kost.

Twee mensen per team krijgen direct toegang tot compacte, overzichtelijke video's en handleidingen die ze in online ongeveer een uurtje kunnen bekijken en lezen wanneer het ze uitkomt. En beginnen maar!

Staat de basis? Dan kun je door naar modules voor gevorderden waarmee de teams blijven groeien, ook als al het laaghangende fruit geplukt is.

Altijd een teamcoach in huis

Teams kunnen zelfstandig aan de slag met de ervaring van een teamcoach in hun achterzak.

Training op maat

Er is informatie op maat voor elk soort team. Van starters tot gevorderden.

Op je eigen tijd

De trainingen en instructies staan altijd klaar. Kijken en lezen wanneer het uitkomt op je laptop, tablet of telefoon.

Toegang tot de Community

Waar leer en groei je het snelst? In onze ervaring in een mix van beginners, gevorderden en experts. Zo zie waar je vandaan komt, wat je al bereikt hebt en kun je je optrekken aan mensen die al verder zijn op de reis.

Daarom krijg je toegang tot onze online Community. Hier vind je experts op het gebied van team performance en samenwerking. Handig voor vragen, tips, verdiepen en vieren! Daarnaast vind je er gelijkgestemden van andere organisaties. Van teams die net starten tot doorgewinterde pro's met vergelijkbare of juist heel andere uitdagingen. Je kunt contact zoeken wanneer je maar wilt.

Samen sterk

Wat je vraag of probleem ook is: er is altijd hulp en ondersteuning op afroep.

Het wiel maar 1x uitvinden

Leer van andere organisaties. Waar ze ook staan op hun reis: jij kunt er je voordeel mee doen.

Direct toegang

Twee mensen per team krijgen direct toegang tot de Community. En jij, als je wil!

STARLING+ Company

Laat je teams het allerbeste uit zichzelf halen

 • toegang tot STARLING Team Performance Software voor alle medewerkers
 • onbeperkt teamscans om de krachten en behoeften van de teams vast te stellen en te ontwikkelen
 • 5 typen uitslagen van hoofdlijnen tot details voor meer dan genoeg inzichten om beweging te creëren
 • hartslagmetingen om de ontwikkeling in de praktijk te organiseren en te borgen
 • 0-meting en 1-meting om de groei en ontwikkeling van de teams zichtbaar en tastbaar te maken
 • toegang tot de Cockpit van de organisatie met overzichten om teams gericht te kunnen faciliteren in hun ontwikkeling
 • toegang tot de Community voor 10% van het totaal aantal medewerkers
 •  compacte, overzichtelijke video's en handleidingen om teams online te ondersteunen bij het meten & verbeteren