Zo komen we er niet...

Je wil samen met je organisatie dringend ambities waarmaken. Dat horen we van vrijwel iedere bestuurder, directeur en manager. Je voelt de verantwoordelijkheid om allerlei mensen in beweging te krijgen. Er is op dat vlak al veel gedaan: presentaties over de nieuwe beleidsplannen, medewerkersbijeenkomsten, strakker sturen op roadmaps, weekstarts, kleurentesten, teambuilding, harder werken.

Maar als je eerlijk bent: ook al gebeurt er veel, wat is er nu concreet bereikt? Het gaat nog steeds te langzaam. Je beseft dat je teams een cruciale rol spelen. Dáár zit het vermogen om meer beweging of versnelling te krijgen. Maar hoe? De waan van de dag leidt voortdurend af. Niemand heeft tijd. Of er is weerstand. Wat haal je je weer op de hals?


Het is hoog tijd dat jij toegang krijgt tot een unieke methode om dagelijks het teamvermogen te vergroten. Op een haalbare manier die makkelijk past in de agenda’s.

De sleutel

In de woorden van Einstein: de definitie van waanzin is hetzelfde doen en een andere uitkomst verwachten. Dus wát je ook gaat doen om voor beweging te zorgen in je organisatie: als je veel overhoop moet halen en het veel moeite kost om te starten of het vol te houden, dan is gedoemd om te mislukken. En bereik je nog steeds niet wat je wil. De sleutel is: maak van het vergroten van het teamvermogen een automatisme. Elke succesvolle gewoonte is klein, simpel en onderdeel van je dagelijkse routine.


STARLING+ Organisatie is speciaal ontwikkeld om organisaties daarbij te helpen. Zodat je mensen met minimale inspanning maximale beweging brengen.

In 3 stappen naar beweging

Stap 1: Aansluiten en aanhaken

Jij kiest welke teams en sleutelfiguren je in beweging wil hebben. Wij zorgen ervoor dat binnen 6 weken de teams zijn aangesloten en de sleutelfiguren zijn aangehaakt. We nemen je mensen mee in wat er gaat gebeuren, wanneer en waarom. Er is oog voor wat er speelt en ruimte om vragen te stellen. Zo weet iedereen concreet wat de bedoeling is en wat ze kunnen verwachten. Alles staat in de startblokken.

Stap 2: Activeren van de teams
Alle geselecteerde teams starten meteen na aansluiting met het meten van hun teamvermogen via beproefde team performance software. Binnen twee uur heeft elk team glashelder beeld van:

  • De eigen krachten en behoeften.
  • Op welk thema het team op de harde kant en op de zachte kant in kleine stappen gaat ontwikkelen op een manier die bij ze past.

Stap 3: Nieuwe gewoontes aanleren en vasthouden
De gekozen thema’s komen tweewekelijks terug in de Hartslagmeting op de agenda van een bestaand overleg. Het team vergroot steeds hun teamvermogen door de meting in te vullen (max 30 seconden) en in 15 minuten te bespreken. Zo maken ze van de gewenste ontwikkeling in de praktijk een automatisme op een behapbare manier.


Wees gerust: er is altijd hulp en expertise dichtbij via het zeswekelijkse vragenuur met een expert van DURVT en dagelijks met de toegang tot de online leeromgeving DURVT+ waar teamleden altijd terecht kunnen met waar ze tegenaan lopen en antwoorden vinden op hun vragen.


Via een Cockpit heb jij 24/7 zicht op het teamvermogen van al je geselecteerde teams. En zie je op welke manier ze dat vermogen gebruiken en vergroten.

En wij kijken ook met je mee. We monitoren en houden je op de hoogte van hoe het loopt met het meten, bespreken en bewegen in je teams. Zo heeft de organisatie meteen een stimulerende stok achter de deur om het anders te doen dan voorheen, ook in de waan van de dag.


Door automatisme te brengen in het meten en bespreken vergroten teams hun teamvermogen. Ze maken keer op keer van goede voornemens geweldige gewoontes. De optelsom van deze kleine stappen is de grote verandering. Het zorgt voor blijvende beweging. Daarmee maakt jullie organisatie elke ambitie waar.

Snel en meetbaar effect

Kleine haalbare stappen

  Creëer voor- spelbaarheid en rust

Energie en expertise

24/7 zicht op team-vermogen

Dit vinden onze klanten

Myriam van der Wijk

''We kunnen veel sneller en gemakkelijker woorden geven aan wat er in het team speelt. We staan steviger en voelen ons beter begrepen, omdat we merken dat het niet om ons persoonlijk gaat, maar om wat we signaleren tijdens het werk dat we doen. We vinden het gemakkelijker om positief en flexibel te blijven, ook als het tegenzit. Ik raad dit iedereen aan die een optimaal resultaat uit een team wil halen, zeker als je te maken hebt met mensen met verschillende competenties."

Esther Vrolijk

“Het bevalt goed om zelf aan de slag te zijn en tegelijk heel fijn om te ervaren dat ik altijd iets kan vragen wanneer ik daar behoefte aan heb.”

Erik Nooij 

"Ik zie in één keer hoe mijn team ervoor staat. Ik zorg alleen dat de actuele uitslagen steeds weer in beeld komen. Mijn team bepaalt zelf welke actie er nodig is. Heerlijk dat die beweging niet alleen van mij afhankelijk is! Zo kan ik mezelf steeds meer overbodig maken."

Over DURVT

Wij zijn een team van experts in team performance. Jarenlang hebben we zelf teams geleid en begeleid om het teamvermogen te vergroten en samen resultaten te halen die ertoe doen. We weten als geen ander hoe je als team op een gezonde manier kunt groeien. Juist in de waan van de dag. We hebben met eigen ogen gezien, wat het teams oplevert om met onze werkwijze de samenwerking nog beter in te zetten, wat je ook maar voor elkaar wilt krijgen. Inmiddels hebben al meer dan 1.000 mensen gebruik gemaakt van onze diensten en software, maar we gunnen dit heel Nederland. Daarom maken we als DURVT al onze kennis en ervaring over samenwerking toegankelijk met STARLING+. 100% kans op beweging! 


null

Vergroot het teamvermogen in je organisatie