Verbeter zelf in recordtempo de samenwerking in je team

Verlies minder tijd en energie aan gedoe en krijg samen meer voor elkaar
Lees verder
Direct naar de demo

Je wil samen met je team dolgraag ambities waarmaken, maar de uitdagingen zijn groot. Dat horen we van vrijwel iedere directeur, manager en leidinggevende. Er zijn te weinig mensen. De agenda's zitten vol. Het werk wordt steeds complexer. En dan werken teamleden ook nog eens steeds vaker op verschillende plekken en tijden.


Er is voldoende expertise, ervaring én drive in het team, maar toch is er af en toe gedoe. Niet iedereen durft zich echt uit te spreken, om anderen niet te kwetsen. De prioriteiten liggen uiteen, wat voor grote en kleine misverstanden zorgt. De een werkt met meer energie en plezier dan de ander, wat het verdelen van taken in de weg zit. Collega's zijn bezig met hun eigen opdracht, waardoor het gevoel ontstaat dat iedereen op eigen eilandjes aan het werk is. 
Hoe kunnen jullie dan toch méér uit de samenwerking halen? Dat blijf je met je team proberen: met 1-op-1'tjes, bila's, weekstarts, teamsessies, coaches, drijfverentesten of iets wat hierop lijkt. Maar als je eerlijk bent: wat kost het veel tijd en wat is het weerbarstig. En deze gangbare oplossingen hebben nog niets blijvend veranderd.
Het is hoog tijd dat jij toegang krijgt tot een methode waarmee jullie in recordtempo zelf de samenwerking in het team verbeteren, zodat jullie eindelijk weer eens tijd en energie gaan overhouden en voor elkaar krijgen wat voor jullie belangrijk is.

De sleutel

De sleutel om als team succesvol te zijn? Zorgen dat de samenwerking soepeler verloopt.


Jij en je team weten écht wel wat er nodig is en wat er anders kan in jullie team, maar om dat in de praktijk ook echt te gaan doen... Dat lukt lang niet altijd. Daarvoor heb je als team de stap te maken van weten naar doen.


En dan niet eenmalig, maar doorlopend, als onderdeel van het dagelijkse werk. In kleine stappen. Alleen dan is het goed vol te houden. Juist de optelsom van kleine stappen maakt de groei.

STARLING+ Team is speciaal ontwikkeld om teams te helpen in een recordtempo zelf de samenwerking te verbeteren.

Al jaren zien we met onze eigen ogen welke effecten dat heeft op teams. Teamleden voelen zich meer gezien en gehoord en zetten als één team samen de schouders eronder. Er ontstaat meer begrip en plezier. Er komt meer duidelijkheid over rollen en verantwoordelijkheden. Het team neemt sneller en gemakkelijker besluiten... Noem maar op.

Klinkt bijna te mooi om waar te zijn? Dat horen we wel vaker. Totdat je als team zélf gaat ervaren wat de optelsom van al die kleine stappen is. Van één stapje merk je weinig, maar, maar 10, 20 of 50....? Magie! Zolang je ze maar blijft zetten.

Stel je eens voor welk effect dat heeft op jullie resultaten. Hoeveel tijd en energie gaan jullie overhouden?

  Wil je STARLING+ proberen om te zien hoe het voor je werkt? Met de Proefmaand ga je met je team 1 maand aan de slag. Binnen die maand heb je de krachten & behoeften van je team in beeld. En weten jullie op welke 2 punten jullie als eerste willen ontwikkelen & groeien. Na de Proefmaand start automatisch het abonnement voor 33 euro per teamlid per maand* om de gewenste ontwikkeling waar te maken in de praktijk. We geven je een seintje wanneer de Proefmaand eindigt, zodat je je eventueel met één mailtje kunt afmelden.

  * wanneer je met je organisaties met meer dan 45 teamleden deelneemt: prijs op aanvraag.

  STARLING+ Team

  Met STARLING+ krijg je toegang tot unieke team performance software. Jullie krijgen eenvoudig en snel de krachten en behoeften van jullie team in beeld. Glashelder.


  Jouw team zet vervolgens zelf de stappen die nodig zijn, op een manier die bij ze past. In weinig tijd, want wij snappen ook dat het dagelijkse werk gewoon doorgaat.


  Met hulp van een routekaart en compacte video’s kunnen jullie vervolgens samen stap-voor-stap het eigenaarschap in het team vergroten.

  Via een zorgvuldige e-mail flow weten jullie wat je wanneer hebt te doen. Van het plannen van een moment met je team tot het kijken van een korte video over hoe je de uitslagen bespreekt met je team.

  Daarnaast kun je ons voor vragen en inspiratie altijd opzoeken in onze online omgeving. We staan voor jou klaar wanneer jij ergens tegenaan loopt. Wij begeleiden én challengen jullie met onze energie en expertise wanneer jullie dat nodig hebben. 

  Snel en meetbaar effect

  Kleine haalbare stappen

  Breng rust en voorspelbaarheid

  Krijg meer tijd en energie

  STARLING+ Team

  • Toegang tot STARLING Team Performance Software
  • Teamscans waarmee jullie inzicht krijgen in de krachten en behoeften van het team (0-meting/1-meting)
   • Terugkerende metingen die je in 30 seconden kunt invullen (hartslagmetingen) om de gewenste ontwikkeling in de praktijk waar te maken
    • Begeleiding via een zorgvuldige e-mail flow
    • Toegang tot onze online omgeving DURVT+ waar je vragen kunt stellen en je vooruitgang kunt vieren samen met experts
    • Compacte, overzichtelijke video's en handleidingen die je kunt bekijken en lezen wanneer het jou uitkomt. 
    • 33 euro per teamlid per maand

  Effecten

  • Het team krijgt op tafel wat belangrijk is, ook in de waan van de dag. Omdat het team samen duidelijkheid creëert over sluimerende verbeterpunten, voelen teamleden zich gezien en gehoord.
  • Het team krijgt ervaring met en vertrouwen in het consequent zetten van kleine stappen. En juist de optelsom van kleine stappen maakt de groei.
  • Het team gaat steeds meer eigenaarschap nemen, voor het werk én voor de ontwikkeling van het team. Dat zorgt aan de ene kant voor rust en stabiliteit in het team, omdat het trekken van de kar niet meer afhankelijk is van een enkeling (bijvoorbeeld de leidinggevende of een enthousiasteling). Aan de andere kant ontstaat meer energie en voldoening, omdat steeds meer mensen een gevoel van invloed op het werk ervaren.

  Dit vinden onze klanten

  Michaela de Jong - Woonforte

  "Ik vond het aanvankelijk best spannend om aan de slag te gaan met STARLING+ Team. Gelukkig maakten de instructies en video’s heel duidelijk wat ik moest doen. Ik heb ze gewoon letterlijk opgevolgd! De uitslag van de meting op de vloer maakte alles direct heel beeldend. Er ontstonden levendige discussies in het team over de stellingen waarmee ze aan de slag zouden gaan. Fantastisch! 


  De Hartslagmeting was eerst best wennen, maar inmiddels zijn de meeste mensen enthousiast. Staan open voor de methodiek. Het is mooi om te zien dat enthousiaste nieuwelingen de collega’s die er al wat langer werken meenemen. Teamleden helpen elkaar en er is geen weerstand.

   

  Vroeger zaten de mensen op eigen eilandjes. Het team treedt nu veel makkelijker in de organisatie naar voren om in andere overleggen ook het open gesprek aan te gaan. Het team is veel mondiger geworden en dat is goed. Er is meer plezier in de overleggen van ons team, met positiviteit en aanpakken. Dat helpt bij de sfeer en de openheid.

   

  STARLING+ Team geeft structuur: er komt automatisch een vragenlijst met een agenda om de meting te bespreken. Ook de Hartslagmeting komt iedere keer automatisch. We bespreken het meteen aan het begin van de vergadering en zo gaat het verbeteren van de samenwerking steeds meer als vanzelf.

   

  Dat geeft een stuk rust. Ik ga met een lekker gevoel naar huis. Ik weet waar ik sta en dat iedereen is aangehaakt en met elkaar in verbinding is. Er heerst een sterk SAMEN gevoel. Ik vind het een openbaring en ik ben heel blij dat ik dit heb gedaan. Deze methode is een hele hulp: het geeft voor mij veel meer ontspanning. Ik voel me in control en trots!"

  Nicole Vianen - Tulp Hypotheken

  "Wij hebben STARLING+ Team van DURVT nu 2 maanden in gebruik. Ons doel was om meer als één team te werken. We zijn aan de slag gegaan met STARLING+ Team en dat heeft nu al tot een betere samenwerking geleid. De teamscan was direct interessant, want er kwamen zoveel perspectieven op tafel. We zagen letterlijk dat mensen zó verschillend naar dingen kijken. Alles werd opengelegd, op tafel gelegd en uitgesproken. Na het bespreken bleken we het nog best eens te zijn met elkaar ook!


  Daarnaast bleek de hartslagmeting ook echt sterk. Meestal denk je: ‘leuk, een teammeting’, maar door de terugkerende hartslagmeting blijven belangrijke onderwerpen automatisch op tafel en verbeteren we onze afspraken ook écht. De tijd die we nu nemen voor ons team is heel waardevol. We bespreken steeds wekelijks de prognose en de werkverdeling en elke twee weken koppelen we daar de hartslagmeting aan. Dat draagt bij aan ons doel om meer als één team te werken: iedereen is er actief mee bezig en we zetten samen de schouders eronder."

  Myriam van der Wijk - 

  Logchies Renovatie en Onderhoud

  "We kunnen veel sneller en gemakkelijker woorden geven aan wat er in het team speelt. We staan steviger en voelen ons beter begrepen, omdat we merken dat het niet om ons persoonlijk gaat, maar om wat we signaleren tijdens het werk dat we doen. We vinden het gemakkelijker om positief en flexibel te blijven, ook als het tegenzit. Ik raad dit iedereen aan die een optimaal resultaat uit een team wil halen, zeker als je te maken hebt met mensen met verschillende competenties."

  Toby van der Linde - AC Borst Bouw BV

  "Ik vond het best spannend om hier in mijn team mee aan de slag te gaan, omdat het anders is dan wat we normaal doen. Maar er gebeurde echt iets. Het team ervaarde het als positief, omdat we het over thema’s hebben gehad die niet zo snel op tafel komen, maar die we wel belangrijk vinden. Eerst keek iedereen vooral vanuit zichzelf. Door dit te doen werd het iets van ons gezamenlijk. Het zorgde voor openheid en meer begrip. We hebben twee mooie ontwikkelpunten bepaald. De teamleden zijn enthousiast en kijken uit naar het vervolg."

  Esther Vrolijk - CEVA Logistics

  “Het bevalt goed om zelf aan de slag te zijn en tegelijk heel fijn om te ervaren dat ik altijd iets kan vragen wanneer ik daar behoefte aan heb.

  Ondertussen zijn we sinds 2022 met meerdere teams binnen CEVA logistics aan de slag met het systeem. En binnenkort gaat een volgend team weer beginnen. Heel waardevol en zeer content mee !!"

  Jelle Bijnen - Volmoed Coaching

  "Als begeleider van teams ervaar ik dat het software programma in één keer inzichtelijk maakt in welke onderwerpen het team kan ontwikkelen. Het krachtige is dat het team zelf bepaalt welke prioriteiten van ontwikkeling zij stellen en op wekelijkse basis hun voortgang hierin zien. Dit motiveert mensen ontzettend en geeft ze steun om te groeien op meerdere gebieden. Daarmee biedt DURVT een geweldige tool voor mij als coach en ondersteunt het de onderwerpen waarop ik vervolgens met het team in kan verdiepen".

  Erik Nooij  - Baan Personeelsdiensten

  " Ik zie in één keer hoe mijn team ervoor staat. Ik zorg alleen dat de actuele uitslagen steeds weer in beeld komen. Mijn team bepaalt zelf welke actie er nodig is. Heerlijk dat die beweging niet alleen van mij afhankelijk is! Zo kan ik mezelf steeds meer overbodig maken. "

  Veelgestelde vragen over STARLING+ Team

  Hoeveel tijd kost het mij en mijn team?

  Voor één persoon kosten de voorbereidingen zo'n 60 minuten (denk aan het bekijken van de ondersteunende video's en instructies).
  Voor het bespreken van de teamscan in het team hebben jullie met elkaar - eenmalig - 2 uur nodig.
  Vervolgens kost het jullie maximaal 15 minuten per twee weken.

  Hoe zorg ik ervoor dat mijn team hiermee aan de slag gaat?

  Je hebt maar één ding te doen en dat is starten met STARLING+. Wij helpen je stap voor stap om je team mee te nemen: wat je tegen gaat komen is onderdeel van STARLING+.

  De eerste stap straks is om je team 2 uur ongestoord samen te krijgen in een ruimte of online. Dan komt de rest vanzelf. Lijkt dat moeilijk of zelfs onmogelijk? Dan moedigen we je dubbel aan om de uitdaging aan te gaan, want dan is het mogelijk dubbel zo hard nodig.

  Over DURVT

  Wij zijn een team van experts in team performance. Jarenlang hebben we zelf teams geleid en begeleid. We weten als geen ander hoe je in teams op een gezonde en blijvende manier de samenwerking en de resultaten kunt laten verbeteren, namelijk als onderdeel van het dagelijkse werk. Juist in de waan van de dag.
  Vergeet tijdelijke, eenmalig of kortstondige verbetering: wij geloven in de  lange termijn. We hebben met eigen ogen gezien wat het teams oplevert om de samenwerking blijvend te verbeteren. Teamleden voelen zich meer gezien en gehoord en zetten als één team samen de schouders eronder. Er ontstaat meer begrip en plezier. Er komt meer duidelijkheid over verantwoordelijkheden. Het team neemt sneller en gemakkelijker besluiten... Noem maar op!

  Dat gunnen we elk team. Daarom hebben we al onze kennis en ervaring over samenwerking toegankelijk gemaakt met STARLING+. Dat zorgt gegarandeerd voor beweging. Het maakt ons eigen team na al die jaren ook nog steeds elke dag sterker en leuker.

  null