Training Bouw je Beste Teams Ooit

Versterk je teams door patronen in je leiderschap te doorbreken

 • "Ik ben vaak bezig met dingen waar andere mensen mee bezig horen te zijn.
 • "Mensen voelen zich zo afhankelijk van mijn bijdrage en besluiten, terwijl ze het prima zelf kunnen."
 • "Ik trek voor mijn gevoel vaak de kar. Ik doe veel moeite om mensen in beweging te krijgen. Ik heb het gevoel dat ik dezelfde dingen blijf herhalen."
 • "We ervaren altijd werkdruk. We werken vaak vanaf eilandjes en verliezen contact en verbinding.”
 • "Mensen blijven in het verleden hangen. Het gaat zo traag of stroperig. Kan het niet sneller?"
 • "We missen focus en worden geregeerd door de waan van de dag. Er lekt elke dag tijd, geld en energie weg aan urgente dingen."
 • "Ik wil dit allemaal wel oplossen, ik weet alleen niet hoe."

Mogelijk herken je (een van) deze uitspraken of iets dat er op lijkt? Besef: wanneer je je beide handen vol hebt, kun je niet doen wat je het liefste doet.

Gelukkig is er goed nieuws. Want het kan écht anders.

Je kunt versneld impact en betekenis hebben met jouw leiderschap (formeel of informeel) in teams. Vanuit onze jarenlange ervaring reiken wij jou een nieuwe manier van kijken en doen aan, zodat jouw collega's om je heen meer eigenaarschap en verantwoordelijkheid gaan nemen. Hoe je écht je handen vrij krijgt voor de transitie die zo hard nodig is. Voor je omgeving en voor jezelf. Om als mens en als bedrijf of organisatie te groeien. Ben je klaar om je teams echt anders te leiden? Stap in de training Bouw je Beste Teams Ooit.

Michaela de Jong

Ik heb 23 jaar aan trainingen achter de rug. Met deze training heb ik voor het eerst het gevoel dat ik hier in de praktijk écht iets mee kan veranderen.

Robert van Loon
Eén van de betere trainingen die ik heb gevolgd. Wat is werken met teampatronen een eyeopener als het gaat om teamontwikkeling. Het hoort voor mij nu bij de basisvaardigheden van leiderschap: de groep als geheel aanspreken. Luisteren naar wat de groep werkelijk zegt. Echte gesprekken voeren op groepsniveau. Die emotionele kant maakt het verschil. Het brengt me als leider motivatie, zingeving en autonomie. Het was het dubbel en dwars waard.
Cornel Borst
De eerste keer dat ik de tools uit de training toepaste in de praktijk, merkte ik direct wat een positief effect het had op de emotie van anderen. Daarna was er een heel ander gesprek mogelijk, dan ik gewend ben.
Ewout van Rossum

Wat een geweldige training met goede trainers, vol kennis die je direct in de praktijk kan toepassen. Je leert het beste uit je team te halen door andere vragen te stellen dan je gewend bent. Overigens is dat nog niet zo makkelijk! Gelukkig wordt dit ook veel geoefend in de training. Met deze methode gaan teamleden gezamenlijk écht in gesprek waardoor het ook werkelijk als team kan functioneren. Gezamenlijke beslissingen worden gedragen door het hele team en niet door een paar individuen.

Doorbreek je eigen patronen

Jan Hulsbergen
Ik begin bij mijn eigen team, maar door deze training zie ik in dat ik deze methodiek heel graag in de hele organisatie geïmplementeerd zou willen hebben.
Wiebren de Boer

Door deze training beschik ik over een nieuw aanpak, waardoor ik met minder stress hetzelfde kan bereiken voor mij en mijn bedrijf. Het trainingsgeld heeft zich binnen twee weken al terugverdiend op de projecten. Ik had de training niet willen missen.

Carine Allard
Ondanks alle soft skills die ik al heb, is deze training voor mij een openbaring. Ook al dacht ik dat ik het al wist, er is écht een manier om anders naar teams te kijken. Het is een geruststelling dat ik dit nu samen met mijn collega’s zelf kan toepassen.

Niet voor iedereen

We zeggen het maar gelijk: bij Bouw je Beste Teams Ooit gaat het om iets wezenlijk anders dan welke vorm van leiderschap je al kent. Niet directief, coachend, dienend en/of situationeel. Het is een vorm van leiderschap waarin je per direct vanuit een ander perspectief verschil gaat maken en meer impact gaat hebben. Hoe? Door te gaan werken met het enige dat jouw team écht uniek maakt: het DNA van teams.


Wat ga je leren en ervaren?


 • op welke randvoorwaarden je te sturen hebt om keer op keer versneld te bouwen aan hoog presterende teams in de praktijk
 • hoe je patronen in teams kunt herkennen en adresseren

 • hoe je valkuilen in je eigen leiderschap herkent en daarmee patronen in teams zelf in stand houdt

 • welke doeltreffende interventies je vanaf vandaag concreet kunt toepassen om patronen bij jezelf en teams te doorbreken

 • wat de magie is van werken met het DNA van teams

 • hoe je zelf de beweging naar beste teams ooit blijvend zichtbaar, tastbaar en meetbaar maakt

Praktische informatie

Eerstvolgende training

donderdag 28 september, 5 oktober en 12 oktober 2023

 Tijden: van 9.30 uur tot 16.00 uur

Locatie: 

 • Fort Resort Beemster | Nekkerweg 24, 1461 LC Zuidoostbeemster

Groepsgrootte:  maximaal 14 deelnemers

Investering; € 2.850 (exclusief 21% btw)

Niet voor iedereen

We zeggen het maar gelijk: bij Bouw je Beste Teams Ooit gaat het om iets wezenlijk anders dan welke vorm van leiderschap je al kent. Niet directief, coachend, dienend en/of situationeel. Het is een vorm van leiderschap waarin je per direct vanuit een ander perspectief verschil gaat maken en meer impact gaat hebben. Hoe? Door te gaan werken met het enige dat jouw team écht uniek maakt: het DNA van teams.

Wat ga je leren en ervaren?


 • op welke randvoorwaarden je te sturen hebt om keer op keer versneld te bouwen aan hoog presterende teams in de praktijk
 • hoe je patronen in teams kunt herkennen en adresseren

 • hoe je valkuilen in je eigen leiderschap herkent en daarmee patronen in teams zelf in stand houdt

 • welke doeltreffende interventies je vanaf vandaag concreet kunt toepassen om patronen bij jezelf en teams te doorbreken

 • wat de magie is van werken met het DNA van teams

 • hoe je zelf de beweging naar beste teams ooit blijvend zichtbaar, tastbaar en meetbaar maakt

Gideon Noordzij

Een super training! Hierdoor heb ik mooie stappen gezet om teampatronen te herkennen en hiermee aan het werk te gaan om het beste uit het team te halen zonder zelf te moeten 'sleuren'. De combinatie van de harde en de zachte kant en het belichten van de 12 teamspieren is een echte belevenis. Maximaal stretchen! Nu zelf aan de gang om het in de praktijk op te pakken. Dit geeft enorm veel energie!

Gretha Woort-Bos
Wát een prettige en leerzame training. Op een praktische, no-nonsense manier leerden we hoe je ook moeilijke, stugge gesprekken een goede wending kan geven, zodat teamleden het aandurven om samen écht als team te gaan functioneren. Het mooie vind ik dat niet gehandeld wordt vanuit het individu, maar juist vanuit het team. Ons team gaat daarmee stukje bij beetje richting ‘beste team ooit’. 

Kees Plat

Zeer leerzaam! Het geeft mij het juiste duwtje in de rug. Op persoonlijk vlak groei ik enorm door jullie kennis en kunde, dat komt ten goede voor de teams en processen binnen onze organisatie. Het geeft me rust en zelfvertrouwen, óók als het niet lekker loopt in de teams.

Doorbreek je eigen patronen

Praktische informatie

 • Eerstvolgende training: donderdag 28 september, 5 en 12 oktober 2023
 • Tijden: van 9.30 uur tot 16.00 uur
 • Locatie: Fort Resort Beemster | Nekkerweg 24, 1461 LC Zuidoostbeemster
 • Groepsgrootte: maximaal 14 deelnemers
 • Investering: € 2.850 (excl. 21% btw)
Daniëlle Schilder

Tijdens de training heb ik geleerd dat je op elk moment van de dag een ontspannen focus kunt ‘activeren’. Dat zorgt voor een kalme geest en een hoger bewustzijn en komt uiteindelijk ten goede van het gehele team. 

Marco Ruiter
Had ik dit allemaal maar 20 jaar eerder geweten...
Sjane Marie van Urk
Inspirerend, praktisch en vol ontspannen focus: deze training voelde als een cadeautje! Als projectleider, teamcoach, manager, of teamlid dragen we onze teams een warm hart toe. Je hebt het beste met het team voor, wil graag inspringen, helpen, meteen zelf oplossingen aandragen. En dat is nou juist niet de bedoeling. Mijn team zit vol ervaring, en het enige wat ik hoef te doen om mijn Beste Team Ooit te bouwen is het team de ruimte geven om het werk te doen. Leren om vaker ‘achterover te leunen’ is nog niet zo eenvoudig, daar kwam ik tijdens de uitdagende oefenrondes wel achter. Gelukkig kreeg ik tijdens de training een gereedschapskist mee voor allerhande scenario’s in de praktijk: bij mooi weer (als alles goed gaat), bij tegenstellingen in het team en bij harde ruis op de lijn. Vaker achterover leunen… Wat is dat heerlijk!