Wat teams zeggen over vakantie...

Wat teams zeggen over vakantie...

Wat hoor je teams zoal zeggen over vakantie? We hebben er ooit voor de lol eens een top tien van gemaakt. En zoals wel vaker met iets dat voor de lol begint, leverde dat een interessant inzicht op. Lees maar eens mee:

  1. Ik ben toe aan vakantie.
  2. Ik heb nog zoveel te doen voor de vakantie.
  3. Ik hoop dat het na de vakantie rustiger wordt.    
  4. Ik zou vaker op vakantie willen.
  5. Ik neem mijn laptop/werktelefoon mee op vakantie.
  6. Ik zie nu al op tegen mijn inbox straks.
  7. Ik kom pas ergens aan toe als mijn collega’s op vakantie zijn.
  8. Ik heb geen vervanger voor mijn werk tijdens mijn vakantie.
  9. Ik kom pas na een week los van mijn werk.
  10. Ik wil mijn vakantiegevoel dit jaar langer vasthouden.

Wat valt je op aan deze lijst?

Ons viel in ieder geval op dat de meest gehoorde opmerkingen met ‘ik’ beginnen. Vooropgesteld: dat geldt voor al ons taalgebruik. Er is ook niks mis mee. Maar je kunt er als team wél iets mee.

Het kan interessant zijn om ook eens als team naar dit onderwerp te kijken: hoe kijken jullie als team eigenlijk aan tegen vakantie?

Voor sommige teams is er niks aan de hand. Anderen ervaren drukte vlak vóór de vakantie, of juist vlak erna. Soms ervaart het ene teamlid meer gedoe dan het andere. Het komt ook voor dat de zomerperiode lastiger is dan de kerstperiode, of andersom.

Wat er ook op tafel komt: welke informatie geeft dat jullie? Mogelijk kampen jullie met vergelijkbare problemen. Dan kun je samen kijken wat je kunt doen om die te verlichten. En er kan altijd íets.

Stel dat je van deze top 10 een vakantiebingo maakt. Hoeveel vakjes kruizen jullie als team samen aan? Probeer maar eens! Al is het maar voor de lol. Je weet nooit welk inzicht het oplevert.

Laat de samenwerking rond de vakantie te wensen over? Dan kun je daar met STARLING+ Team in recordtempo iets aan veranderen.

Reactie plaatsen