Hartslagprogramma

Hoe je een hoog presterend team bouwt én blijft

De meeste verandertrajecten halen de doelstelling niet. Of tegen een aanzienlijke prijs: veel meer tijd en meer geld dan begroot. Om nog maar te zwijgen van de energie die het kost. Hoe komt het dat verandering soms maar niet lijkt te willen stromen? Vooral het overwinnen van weerstand bij mensen slurpt energie. Leiders denken nog wel eens: "Als we die ene ‘zeurpiet’ uit het team zetten, dan gaat het daarna wel beter". Maar vaak groeit de weerstand daarna alleen nog maar. Hoe zou het zijn als er een gemakkelijkere weg bestaat waarmee je concrete én duurzame resultaten bereikt? Deze weg verankeren jullie met het praktijkgerichte Hartslagprogramma van DURVT.

Programma

Kick-off - 1 dagdeel

We starten met een kick-off om jullie visie en aanpak te maken of te delen en om het doel en en de opzet van het hartslagprogramma duidelijk te maken. Zodat je weet wat je kunt verwachten. 


Workshop Team DNA - 3 dagdelen

Via een beproefde online teammeting maken jullie een foto van jullie team die laat zien wat er is: jullie, met alles erop en eraan. Het talent van jullie team, de valkuilen, de patronen… Alles. En misschien nog wel belangrijker: daar hebben we een open, veilig en effectief gesprek over.  Zo’n gesprek waardoor je je bewust wordt van het echte verhaal van jullie team. Hiermee erken je jullie krachten. Deze unieke kern is de motor om jullie ontwikkelthema’s aan te pakken of te versnellen. 


Als output van de Workshop Team DNA stellen jullie een Top 2 vast op de harde en zachte kant van samenwerking. Deze vatten we in een kleine 30-seconden meting om in 12 weken de opgedane inzichten en gemaakte afspraken te borgen in de praktijk.


Hartslagen -  5, 7 of 10 dagdelen

Goede voornemens maken is één, ze waarmaken is andere koek, helemaal in de waan van de dag.... Maar al te vaak komen mensen terug van een training waar bij ze het ‘leuk’ hebben gehad. En ze hebben ook zeker ‘wat geleerd’.  Maar hoe vaak passen ze het geleerde ook toe in de praktijk? En maken ze daar ook echt verschil mee? Mensen zijn nou eenmaal echte gewoontedieren. 


Bij DURVT geloven we in ontwikkelen met regelmaat in de praktijk. Niet incidenteel, als het toevallig uitkomt. Het inslijten van nieuw gedrag oefenen we tijdens de hartslagen. Jullie maken slagen met inhoudelijke thema's die voor jullie belangrijk zijn. Op een wendbare en laagdrempelige manier. Benieuwd naar jullie voortgang en ontwikkeling? Die zie je via de 2-wekelijkse kleine 30-seconden metingen. En met een 1-meting na 6 maanden! 

Praktische informatie

Geschikt voor teams van alle soorten en maten
Van specialisten op de werkvloer tot de directiekamer

Minimaal een hartslag van 1 dagdeel per 2 weken

Om het ritme erin te houden en vooruitgang te boeken

We kunnen live of online bij elkaar komen

  • Een hoog presterend team waarin mensen graag willen blijven werken.
  • Meetbare voortgang op de resultaten die jullie willen halen.
  • Overzicht, rust en regelmaat in jullie activiteiten. 
  • Plezier in het werk en elke dag betekenisvol samenwerken. 
  • Kortom: alles wat jullie nodig hebben om effectief en efficiënt samen te werken, terwijl je oog en aandacht voor elkaar houdt. 


Vragen of even sparren met ons?

Team Booster

Geef je samenwerking een boost door je teamdag, kick-off of evaluatie extra waardevol te maken.

Ontsluit het team potentieel waar jullie nog niet bewust van zijn en wat jullie nog meer kunnen benutten.
Bouw én blijf een hoogpresterend team dat elke dag meer impact heeft in de praktijk.