Workshop Team DNA

Wat is de laatste keer dat je een complete foto van jullie team hebt gezien? Een foto die laat zien wat er is: jullie, met alles erop en eraan. Het talent van jullie team, de valkuilen, de patronenAlles. En misschien nog wel belangrijker: hebben jullie daar een open, veilig en effectief gesprek over? Zo’n gesprek waardoor je je bewust wordt van het echte verhaal van jullie team. Hiermee erken je jullie krachten. Deze unieke kern is de motor om jullie ontwikkelthema’s aan te pakken. Vandaag en in de toekomst. Daar helpt de Workshop Team DNA bij.

Programma

0. Online teammeting

Zijn jullie klaar om de ingrediënten van jullie teamfoto te verzamelen? Alle teamleden vullen eerst individueel een online teammeting in (duur: 20 min). Deze meting meet de teamcondities die bewezen bijdragen aan het realiseren van ambities in hoog presterende teams. Jullie antwoorden vormen een foto van de harde én zachte kant van de samenwerking en cultuur in jullie team, gezien met een helikopterblik én in detail. Dat helpt jullie om versneld tot de kern te komen

1. Verkennen

Bij de  kick-off onthullen we het DNA van jullie unieke team. Deze sessie draait om het uitvergroten van de mindset, jullie eerste teamobservaties en de koppeling met de harde thema’s die jullie willen realiseren in de praktijk.

2. Verdiepen

De tweede bijeenkomst draait om het bewust worden en ervaren van de Team DNA-inzichten, het vaststellen van de krachten en het prioriteren van de behoeften binnen het team, gericht op het realiseren van de harde thema’s in de praktijk.

3. Verschil maken

Als output van de Workshop Team DNA stellen jullie een Top 2 vast op de harde en zachte kant van samenwerking. Deze vatten we in een kleine 30-seconden meting om in 12 weken de opgedane inzichten en gemaakte afspraken te borgen in de praktijk. Deze kleine meting kunnen jullie volgen in je reguliere werkoverleg.

Praktische informatie

Geschikt voor teams van alle soorten en maten
Van specialisten op de werkvloer tot de directiekamer

3 dagdelen van 3 uur

Best practice: elke 2 weken een dagdeel

We kunnen live of online bij elkaar komen

  • Een haarscherp beeld van het DNA van jullie team, wat jullie helpt om betekenisvol samen te werken.
  • Het ervaren van en inzicht krijgen in de krachten, cultuur en behoeften van jullie team.
  • Het ontsluiten van het teampotentieel waar jullie je nog niet bewust van zijn of dat jullie meer kunnen benutten.
  • Jullie weten concreet wat er voor jullie team nodig is om verschil te maken in de praktijk en resultaten te behalen.


Vragen of even sparren met ons?

Team Booster

Geef je samenwerking een boost door je teamdag, kick-off of evaluatie extra waardevol te maken.

Ontsluit het team potentieel waar jullie nog niet bewust van zijn en wat jullie nog meer kunnen benutten.
Bouw én blijf een hoogpresterend team dat elke dag meer impact heeft in de praktijk.