top of page
  • Foto van schrijverJolien de Boer

Beginnen is het nieuwe winnen

Als er één ding is waar teams beter van worden, dan is het dit: kleine stappen zetten. Het maakt niet uit hoe klein. Beláchelijk klein zelfs.


Grote stappen is niet gauw thuis

Het is verleidelijk om alles in één keer goed te willen doen. Dat komt zelfs in heel sterke teams voor. Het lijkt namelijk de korte weg met de minste weerstand en het meeste resultaat. Grote stappen, gauw thuis. Heerlijk!


Alleen is het in de praktijk niet zo gemakkelijk. Grote stappen maken elk idee of doel namelijk… groot. Het betekent meestal: 


  • alles en iedereen meenemen, dus...

  • wat je wil bereiken, gaat effect hebben op alles en iedereen, dus...

  • alles en iedereen gaat iets van vinden, dus...

  • het gaat vanaf de start uit de tijd en de kosten lopen


Nou... Laat maar, ik ga eerst wel even iets anders doen. En dus gebeurt er niets, weinig of het gaat tergend langzaam. Terwijl er vaak wel haast is, want je hebt opdracht of een ambitie waar te maken.


Willen jullie beter prioriteren als team?

Dat wordt al snel een Poolse Landdag over wat Het Meeste Prioriteit heeft. Je kunt ook gewoon ergens beginnen, bijvoorbeeld bij de klus die het meest op jullie drukt. Ook al is er meer te doen, je komt wél vooruit.


Wil je leren hoe je sneller besluiten neemt als team? 

Als je nu al worstelt met besluitvorming, dan wensen we je veel succes. We verwijzen je ook graag naar 3 valkuilen bij besluiten nemen. Je kunt ook beginnen met één besluit: wat is ervoor nodig om de knoop daar gemakkelijker door te hakken? Het is niet perfect, maar het is iets. Je leert ervan en kunt dat bij je volgend besluit toepassen.


Wil je meer vertrouwen in je team? 

Je kunt eindeloos blijven broeden over wat ervoor nodig is. Er themasessies of werkgroepen voor organiseren. Ambassadeurs benoemen. Of je begint met alleen die vraag hardop te stellen in je team. Wat zou ervoor nodig zijn om iets meer te vertrouwen in elkaar te krijgen?


Wil je meer inzicht krijgen in wat er speelt in je team? 

In plaats van langdurige of complexe programma’s te starten of naar rapportages te grijpen, kun je ook meteen beginnen door elkaar de vraag te stellen: wat speelt op dit moment in het team?


Wil je meer plezier hebben als team? 

Je kunt rondjes draaien rondom alles wat in de weg staat en niet opgelost is. Je kunt een of twee keer per jaar een uitje plannen. Je kunt ook beginnen door elke week een paar kleine, simpele dingen op te noemen die al goed gaan en waar jullie méér van kunnen doen. Want het is mogelijk: meer werkplezier zonder ontslag te nemen.


Wil je doelen halen die ertoe doen? 

Je kunt maanden bezig zijn met het schrijven, onderzoeken, verbeteren en opleuken van je plannen voor je ermee naar buiten treedt. Of je zet direct een eerste stap naar buiten en zet je in om het werk daarna steeds een beetje beter te maken. Lees er meer over in Resultaten halen: zo lukt het gegarandeerd.


Begin!

Wat je als team ook wil bereiken: zorg dat je van de kant komt. Zo snel mogelijk, met een zo klein mogelijke stap. De enige spelregel daarna is: blijven bewegen. Het maakt niet uit hoe klein je stap is: zet daarna een volgende stap. Zo bouw je langzaam maar zeker naar iets wat steeds beter is. Soms heb je te omarmen dat het anders uitpakt dan je hoopte. Meestal merk je dat je eerste poging helemaal zo gek nog niet was… 


Kun je hulp gebruiken bij in beweging komen en blijven? Dan is onze DURVT Team Performance Software iets voor jou.

Comments


Ook high performing teams bouwen en behouden?

Ontvang regelmatig tips die je direct kunt toepassen.

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page