top of page

Als organisatie je ambities waarmaken - zonder alles overhoop te halen

Je wil samen met je organisatie graag ambities waarmaken. Dat horen we van vrijwel iedere bestuurder, directeur en manager. Je voelt de verantwoordelijkheid om allerlei mensen in beweging te krijgen. Er is op dat vlak al veel gedaan: 


  • presentaties over nieuwe beleidsplannen

  • medewerkersbijeenkomsten in alle vormen en maten

  • strakker sturen op roadmaps

  • weekstarts

  • kleurentesten

  • teambuilding 

  • en - misschien wel het vaakst genoemd - harder werken


Wat is er concreet bereikt?

Er gebeurt dus veel in je organisatie. Maar als je heel eerlijk bent: wat is er nu concreet bereikt in de afgelopen maanden of jaren? Bij veel organisaties gaat het nog steeds te langzaam. In dit tempo komen jullie niet waar jullie willen zijn. Of in ieder geval lang niet op tijd.


De waan(zin) van de dag

Aan de wil ligt het meestal niet. In elke organisatie zitten ambitieuze teams die graag werk doen wat ertoe doet. Die ambities willen waarmaken. 


Gelukkig maar, want die teams spelen een cruciale rol. Dáár zit namelijk het vermogen om meer beweging of versnelling te krijgen. Zij bepalen met hun gedrag als team of en hoe snel er iets wordt bereikt. Maar hoe? De waan van de dag leidt voortdurend af. Niemand heeft tijd. Of er is weerstand. Dus wéér iets anders proberen: wat haal je je weer op de hals?


In de woorden van Einstein: de definitie van waanzin is hetzelfde doen en een andere uitkomst verwachten. Dus wát je ook gaat doen om voor (meer) beweging te zorgen in je organisatie, vraag je dit af: 


  • Moet je er veel voor overhoop halen?

  • Kost het veel moeite om te starten?

  • Kost het veel moeite om het lang vol te houden?


Als je op één of meer van deze vragen met 'ja' hebt beantwoord, dan kun je jezelf de moeite besparen. Het is gedoemd om te mislukken. Je bent een hoop tijd en energie verder, zonder dat je ambities veel dichterbij komen. Je bereikt nog steeds niet wat je wil.


De sleutel naar succes

Wat dan wel? De sleutel is: maak het een automatisme. Elke succesvolle gewoonte is klein, simpel en onderdeel van je dagelijkse routine. Dat geldt voor tandenpoetsen, fitter worden en ook wanneer je veranderingen wil doorvoeren in je organisatie.


Onze STARLING software is speciaal ontwikkeld om organisaties te helpen om dagelijks het teamvermogen te vergroten. Op een haalbare manier die relatief makkelijk past in de agenda’s. Zodat je mensen met minimale inspanning maximale beweging brengen.

Comments


bottom of page