top of page

Niemand komt je team redden (en dat hoeft gelukkig ook niet)

Er was eens een projectteam dat regelmatig gedoe had met elkaar. Elke dag zoekt de leidinggevende naar manieren om de samenwerking te verbeteren. Talloze interventies en trainingen zonder blijvend resultaat.


Maar op een dag vindt ze een tool waarmee medewerkers hun gedoe zélf kunnen aanpakken door hun onderlinge samenwerking te gaan meten en bespreken. En daarom knapt de sfeer op. En daarom krijgt het team veel meer voor elkaar.


Totdat uiteindelijk het projectteam uitgroeit tot het sterkste team binnen de organisatie. En sindsdien niet meer weg te denken is bij grote en belangrijke projecten


Klinkt als een sprookje, hè?


Leg de verantwoordelijkheid in het team

Toch is dit precies wat er in de praktijk gebeurt wanneer je de verantwoordelijkheid bij een team neerlegt. Niet alleen de verantwoordelijkheid voor de inhoud van het werk. Dat zijn we wel gewend en daar zijn we meestal heel goed in. Maar juist de verantwoordelijkheid voor het gedrag van het team als geheel en de manier waarop je als team samen werkt.


Al jaren zien we met onze eigen ogen welke effecten dat heeft op teams. Teamleden voelen zich meer gezien en gehoord en zetten als één team samen de schouders eronder. Er ontstaat meer begrip en plezier. Er komt meer duidelijkheid over rollen en verantwoordelijkheden. Het team neemt sneller en gemakkelijker besluiten... Noem maar op.


Als team samen verantwoordelijk om het beste uit elkaar te halen

We zijn gewend om snel naar een ander te kijken. Dat wordt vaak zelfs aangemoedigd. De leidinggevende of manager. Een coach of een trainer. Een mentor of de collega met de meeste ervaring. Maar zolang andere mensen zich ermee bemoeien, gaat er niets veranderen. Dat gebeurt pas wanneer je als team besluit dat je samen verantwoordelijk bent om het beste uit elkaar te halen.


Wist je dat onze STARLING software speciaal ontwikkeld is om teams daarbij te helpen? En dat in slechts 15 minuten per week!

Kommentare


bottom of page