top of page

Weerstand is niet hetzelfde als 'het werkt niet'


Je bent hard bezig om iets te veranderen. Of het nu gaat om een innovatief plan, een nieuw idee of een andere aanpak. En dan is het daar: weerstand. Het lijkt wel of ineens iedereen er iets van vindt. Niet altijd iets goeds, helaas. Oh jee. Gedoe! Zie je wel: het werkt niet. Was het wel zo'n goed idee? Misschien kunnen we er maar beter mee stoppen.


Wees gerust: niets is minder waar.


Weerstand is verlangen naar de oude situatie

Weerstand is de energie die je naar de ‘oude situatie’ trekt. Dat is heel normaal. In de oude situatie weet je in ieder geval precies waar je aan toe bent. Zelfs als die situatie niet optimaal is. Het is heel menselijk om kritisch naar iets nieuws te kijken. 


Gek genoeg is het precies dezelfde energie die je kunt benutten om richting je doel te komen.


Wat er vaak aan de hand is, is dat mensen nog vastzitten in hun eigen belangen. Dat kun je gelukkig overbruggen. 


1.    Kijk of je bij alles wat je bespreekt van IK een WIJ kunt maken. Welke belangen er ook spelen, uiteindelijk gaat het niet om ik tegen jij, maar om wij tegen het probleem. Spreek dat hardop uit.

 

2.    En als je dan toch bezig bent: spreek hardop uit dat je samen verantwoordelijk om het beste uit het team te halen


Beide punten zijn niet onderhandelbaar. En kijk eens wat er dan gebeurt.


In de meeste gevallen gaan teams stapje voor stapje beseffen dat ze eigenaarschap hebben over hun eigen resultaat, ontwikkeling en tevredenheid. Hoe groter dat besef, hoe sneller en gemakkelijker ze naar voren bewegen. Zo trekt de weerstand niet meer terug maar vooruit.


Weerstand is informatie

Het betekent niet dat de weerstand verdwijnt. Het betekent dat je met elkaar weerstand gaat herkennen. Het wordt een thermometer of een signaal: je gaat de spanning zien als informatie die nog verstopt zit. Weerstand gaat betekenen dat je als team op zoek gaan naar wat wél werkt wel voor het team.


Of de weerstand nu bij iedereen zit of bij één persoon. Je legt het terug in het team. Wat doen we als team wanneer we weerstand voelen? Wat zouden we willen dat we als team op zo'n moment doen? Wat zouden we willen dat er anders is in ons gedrag als team?


Let op: dat gaat dus niet om nieuwe acties bedenken om knelpunten op te lossen, maar ander gedrag laten zien met elkaar. Over het verschil tussen actie en gedrag lees je meer in het blog Anderen moeten in beweging komen.


Weerstand is de vermomming van vooruitgang. Het betekent niet: wat we nu proberen, dat werkt niet, dus we stoppen er maar mee. Mogelijk heb je wel te stoppen met het 'bestrijden' van weerstand zoals je het altijd hebt gedaan. 


Dat betekent dat je als team gaat uitpakken welke informatie er verborgen zit. En die informatie ga je samen benutten om het team verder te helpen. Zo wordt weerstand een knop om versneld vooruit te komen.


Weet je niet waar je moet beginnen? Met onze STARLING software krijg je de weerstand in het team in een handomdraai op tafel. Zo kun je er samen meteen iets mee doen.

bottom of page