top of page
  • Foto van schrijverJolien de Boer

Hoe samenwerking meten zorgt voor grip

Vrijwel niemand komt zijn bed uit om er op zijn werk een zooitje van te maken. De meeste organisaties en teams werken hard aan zinvolle ambities, programma’s doelen of opdrachten. Toch gaat dat niet altijd even gemakkelijk. Lees hoe dat komt en hoe je meer grip krijgt met samenwerking meten.


Waarom samenwerken soms moeilijk is


Meestal hebben we voor het realiseren van onze ambities, doelen of opdrachten ook andere mensen of partijen nodig. Van collega’s, afdelingen en directie tot andere bedrijven, instellingen of overheid. En hoe méér er te doen is, hoe méér anderen erbij betrokken raken.


Daarmee ben je afhankelijk van elkaar om resultaat te halen. Dat is op zich niet erg. Doorgaans zijn we ons goed bewust van het gemeenschappelijke belang. En zien we daar ook echt wel het nut van in.


Maar we hebben óók allemaal onze eigen belangen. Dat kan nog wel eens voor spanning zorgen. Zeker als je ook nog te maken hebt met een politiek krachtenveld.


En dan hebben de meeste mensen het ook nog eens druk. Lang niet iedereen ervaart genoeg tijd en ruimte. Dat zorgt ervoor dat we sneller op eilandjes gaan werken. En voor je het weet is de verbinding zoek.


Als je dit bij elkaar optelt, dan kan de druk behoorlijk oplopen. Probeer dan nog maar eens op een stabiele en voorspelbare manier resultaten te halen.


Samenwerking aan het toeval overlaten


De meeste mensen onderschatten de invloed van samenwerking op onze resultaten. Of ze beseffen het wel, maar weten niet wat ze kunnen doen om het de samenwerking effectiever te benutten.



Samenwerking meten zorgt voor grip.
Samenwerking meten zorgt voor grip.

Samenwerking meten zorgt voor grip


Terwijl het simpel kan zijn. Samenwerking is gedrag. Niks meer en niks minder. De manier waarop we ons als team gedragen bepaalt de kwaliteit van onze samenwerking.


Dus wil je grip op samenwerking? Dan heb je grip op gedrag te krijgen.


We kunnen natuurlijk lang praten over hoe moeilijk dat allemaal is, maar... Het is veel makkelijker én leuker om te kijken naar wanneer het wél lukt:


  • Wanneer de leden van een team samen bewust veranderen

  • Door in een routine te leren om kleine gedragsveranderingen te laten zien

  • Die impact hebben op het realiseren van de ambities

  • En die passen bij het team


Dat krijg je voor elkaar met samenwerking meten. Het zorgt er namelijk voor dat mensen zich samen bewust worden en blijven van hun gedrag. Ze staan stil bij wat wel en niet werkt en kunnen bijsturen op een manier die bij het team past.


Door consequent bewust aandacht te hebben voor gedrag, voorkomt het team dat er gedoe ontstaat. Of dat gedoe uit de hand loopt en er met veel kracht en inspanning bijgestuurd moet worden.


Zo ontstaat er grip. Zonder dat het veel tijd en energie kost. Zoals één team samenwerking meten verwoordde:

"Vóór de meting dachten we dat meten van teamgedrag niet zo nodig was en dat we op alle fronten hoog zouden scoren. Nou… Dat was wel even slikken! Er waren inderdaad hoge scores, maar ook mindere onderdelen. Dat was overigens ook wel herkenbaar voor ons. De meting gaf ons handvatten om er samen mee aan de slag te gaan.”

Nieuwsgierig? Ontdek in 30 minuten wat de samenwerking meten ook jou kan opleveren.

Comments


Ook high performing teams bouwen en behouden?

Ontvang regelmatig tips die je direct kunt toepassen.

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page